SAD i Iran nastoje izaći iz ćorsokaka u pregovorima o oživljavanju nuklearnog sporazuma


Kritični pregovori https://discord.com/invite/8BXWBquY?event=914758250556174377 s Iranom kako bi se spriječio krah nuklearnog sporazuma nastavit će se u Beču nakon pet mjeseci. Zvaničnici će razgovarati o mogućem povratku SAD-a na sporazum iz 2015. godine, koji je ograničio nuklearne aktivnosti Irana u https://forums.afterdawn.com/members/harry-juriya.1229116/ zamjenu za ukidanje sankcija.


Iran je prekršio ključne http://www.freeglobalclassifiedads.com/business-opportunities_2/health/potent-max-cijena_i2029061 obaveze otkako se tadašnji predsjednik Donald Trump povukao 2018. i ponovo uveo američke sankcije. Joe Biden je voljan da ih ukine ako Iran poništi kršenja. Ali želi da SAD naprave prvi korak. Zapadne diplomate upozorile su da ističe vrijeme za pregovore o rješenju zbog značajnog napretka koji je Iran napravio u svom programu obogaćivanja uranijuma, što je mogući put do nuklearne bombe. https://www.quora.com/unanswered/How-does-Potent-Max-Bosnia Iran insistira da je njegov nuklearni program u potpunosti miran.


Pregovori između Irana https://www.4shared.com/u/rAt_bnD6/harryjuriya.html i pet zemalja još uvijek potpisnice onoga što je formalno poznato kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA) - Kina, Francuska, Njemačka, Rusija i Velika Britanija - započeli su u glavnom gradu Austrije u aprilu, uz posredno učešće američkih predstavnika . Visoki američki zvaničnik rekao je za New York Times da je dogovor o tome koje korake treba poduzeti i kada od strane Washingtona i Teherana "u velikoj mjeri završen" prije https://www.behance.net/gallery/132184683/Potent-Max-Cijena iranskih predsjedničkih izbora u junu.


Ebrahim Raisi, https://www.evernote.com/shard/s479/client/snv?noteGuid=e2ba7a1a-a689-411d-689a-812e176f3492&noteKey=d87c8300dfe3e8b692bbd808cb99a718&sn=https%3A%2F%2Fwww.evernote.com%2Fshard%2Fs479%2Fsh%2Fe2ba7a1a-a689-411d-689a-812e176f3492%2Fd87c8300dfe3e8b692bbd808cb99a718&title=Potent%2BMax%2BCijena tvrdolinijaš i oštar kritičar Zapada, pobijedio je u utrci za nasljednika Hassana Rouhanija, umjerenjaka koji je pregovarao o JCPOA s administracijom Baracka Obame. Gospodin Raisi je prije preuzimanja dužnosti u avgustu obećao da neće dozvoliti da se pregovori odugovlače, ali je pristao da se vrati u Beč tek ranije ovog mjeseca. https://www.mixcloud.com/harryjuriya/ On je insistirao da iranski pregovarači neće "ni na koji način" odustati u odbrani njegovih interesa.


Iransko ministarstvo https://www.reverbnation.com/artist/male832 vanjskih poslova je reklo da želi "priznanje krivice" od SAD-a ; trenutno ukidanje svih američkih sankcija; i "garanciju" da nijedan budući američki predsjednik neće ponovo jednostrano odustati od sporazuma. Bidenov specijalni izaslanik za Iran, Robert https://trello.com/b/zAut6iKU/potent-max-cijena Malley, rekao je da su SAD spremne poduzeti sve potrebne korake da se vrate u poštivanje, uključujući ukidanje sankcija koje je uvela Trumpova administracija, a koje su osakatile iransku ekonomiju. Ali gospodin Malley je također upozorio Iran https://harryjuriya.tumblr.com/post/669169147593261056/potent-max da "prozor za pregovore... neće biti otvoren zauvijek".


"Ovo nije hronološki https://www.producthunt.com/@harry_juriya sat, to je tehnološki sat. U jednom trenutku, JCPOA će biti toliko narušen jer će Iran napraviti napredak koji se ne može preokrenuti, u kom slučaju ne možemo razgovarati - ne možete oživjeti mrtav leš" , rekao je on na brifingu prošlog meseca . Američki https://makeagif.com/gif/httpsflekosteelbalzamcombspotent-max-cijena-fmuLby?ref=XTkWOl državni sekretar je rekao da je "svaka opcija na stolu" ako Iran ne pregovara u dobroj vjeri i ne vrati svoj nuklearni program "vrata u kutiju". Glavni fokus JCPOA bila je iranska proizvodnja obogaćenog uranijuma, koji se https://www.spreaker.com/show/potent-max-cijena naširoko koristi kao gorivo za nuklearne elektrane, ali se također može koristiti u nuklearnom oružju.


Iran je pristao na https://angel.co/u/harry-juriya ograničenja količine materijala koju bi mogao skladištiti; nivo čistoće; broj i vrsta mašina za centrifugiranje koje se mogu koristiti za obogaćivanje; i lokacije na kojima bi se to moglo održati. Počela je postupno kršiti ta ograničenja 2019. u znak odmazde za sankcije koje je ponovo https://www.instapaper.com/p/9823860 uveo gospodin Trump, koji je nazvao JCPOA "defektnim u svojoj srži" i želio natjerati iranske lidere da pregovaraju o zamjeni. Iran je sada nagomilao zalihe obogaćenog uranijuma koje su mnogo puta veće od dozvoljenog, uključujući i neke https://coub.com/harryjuriya čistoće od 60% - kratak tehnički korak od 90% potrebnih za izradu oružja.


Takođe je instalirao https://speakerdeck.com/harryjuriya stotine naprednih centrifuga; nastavljeno obogaćivanje u prethodno preuređenom podzemnom objektu; i preduzeli korake za proizvodnju metala obogaćenog uranijuma, koji je ključni https://www.metal-archives.com/users/harryjuriya materijal u nuklearnim bombama. Inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju također je značajno ograničen pristup iranskim nuklearnim postrojenjima. Muzika raspoloženja koja okružuje ove razgovore nije sjajna. https://worldcosplay.net/member/1013320


Nova iranska vlada https://stocktwits.com/harryjuriya/message/410999760 odugovlačila se, pa joj je trebalo skoro šest mjeseci da se vrati u Beč. Dolazi na sto prepun novih, maksimalističkih zahtjeva. Neće govoriti o svojim nuklearnim aktivnostima, kaže Iran. Ovi razgovori bi trebali biti sve o američkom ukidanju sankcija. https://online.fliphtml5.com/gzgmp/qvyx/#p=2 Svi oni. Odmah. Provjerljivo. Uz garancije da se buduća američka vlada neće povući iz sporazuma. SAD i druge potpisnice originalnog nuklearnog sporazuma zauzvrat zahtijevaju da se razgovori nastave tamo gdje su stali u junu, https://potent-max.webflow.io/ kada su obje strane izrazile uvjerenje da je sporazum moguć.


A ako ne, ako Iran https://www.fimfiction.net/user/466191/harryjuriya odbije da govori o svom ubrzanom nuklearnom programu, onda američke diplomate govore o "drugim opcijama", "drugim alatima" za sprečavanje Irana da dobije nuklearno oružje - eufemizam koji dozvoljava Izraelu da pokrene vojne ili sajber napade https://slides.com/harryjuriya na Iran objekata. Suština je da zapadne sile još ne znaju namjere ove nove vlade u Teheranu: da li je ozbiljna u pregovorima o dogovoru i dogovoru o kompromisima koji bi bili neophodni? Ili se radi o igranju vremena da se obogati još uranijuma, koji bi se potencijalno https://git.qt.io/harryjuriya mogao koristiti u nuklearnom oružju za koje Iran tvrdi da ne želi?


Mnogo zavisi od https://www.forexfactory.com/harryjuriya odgovora na to pitanje. Ovi razgovori bi mogli potrajati još neko vrijeme, a za sada u Beču ima više snijega na terenu nego optimizma. Kritični pregovori s Iranom kako bi se spriječio krah nuklearnog sporazuma nastavit će se u Beču nakon pet mjeseci. Zvaničnici će razgovarati o https://www.bakespace.com/members/profile/harryjuriya/1419045/ mogućem povratku SAD-a na sporazum iz 2015. godine, koji je ograničio nuklearne aktivnosti Irana u zamjenu za ukidanje sankcija. https://data.world/harryjuriya


Iran je prekršio ključne https://www.bitsdujour.com/profiles/IhiRXD obaveze otkako se tadašnji predsjednik Donald Trump povukao 2018. i ponovo uveo američke sankcije. Joe Biden je voljan da ih ukine ako Iran poništi kršenja. https://www.theloop.com.au/app/project/manage/410515/preview Ali želi da SAD naprave prvi korak. Zapadne diplomate upozorile su da ističe vrijeme za pregovore o rješenju zbog značajnog napretka koji je Iran napravio u svom programu obogaćivanja uranijuma, što je mogući put do https://www.classifiedads.com/office_services/84cx57d7939bb nuklearne bombe. Iran insistira da je njegov nuklearni program u potpunosti miran.


Pregovori između https://www.affilorama.com/member/harryjuriya Irana i pet zemalja još uvijek potpisnice onoga što je formalno poznato kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA) - Kina, Francuska, Njemačka, Rusija i Velika Britanija - započeli su u glavnom gradu Austrije u aprilu, uz posredno učešće američkih predstavnika. https://www.funadvice.com/harryjuriya Visoki američki zvaničnik rekao je za New York Times da je dogovor o tome koje korake treba poduzeti i kada od strane Washingtona i https://artmight.com/user/profile/349235 Teherana "u velikoj mjeri završen" prije iranskih predsjedničkih izbora u junu.


Ebrahim Raisi, https://www.businesslistings.net.au/MaleEnhancement/Sarajevo/Potent_Max/680016.aspx tvrdolinijaš i oštar kritičar Zapada, pobijedio je u utrci za nasljednika Hassana Rouhanija, umjerenjaka koji je pregovarao o JCPOA s administracijom Baracka Obame. Gospodin Raisi je prije preuzimanja dužnosti u avgustu obećao da neće dozvoliti da se pregovori odugovlače, ali je pristao da se vrati u Beč tek ranije ovog mjeseca. https://tharjons.freeforums.net/thread/4/potent-max On je insistirao da iranski pregovarači neće "ni na koji način" odustati u odbrani njegovih interesa.


Iransko ministarstvo https://amara.org/en/profiles/account/ vanjskih poslova je reklo da želi "priznanje krivice" od SAD-a ; trenutno ukidanje svih američkih sankcija; i "garanciju" da nijedan budući američki predsjednik neće ponovo jednostrano odustati od sporazuma. Bidenov specijalni izaslanik za Iran, Robert Malley, rekao je da su SAD spremne poduzeti sve potrebne korake da se vrate u poštivanje, uključujući ukidanje sankcija koje je uvela Trumpova administracija, a koje su osakatile iransku ekonomiju. Ali gospodin Malley je https://www.kongregate.com/accounts/harryjuriya također upozorio Iran da "prozor za pregovore... neće biti otvoren zauvijek".


"Ovo nije hronološki https://neozzle.com/services/potent-max-cijena_i10386 sat, to je tehnološki sat. U jednom trenutku, JCPOA će biti toliko narušen jer će Iran napraviti napredak koji se ne može preokrenuti, u kom slučaju ne možemo razgovarati - ne možete oživjeti mrtav leš" , rekao je on na brifingu prošlog meseca . Američki državni sekretar je rekao da je "svaka opcija na stolu" ako Iran ne pregovara u dobroj vjeri i ne vrati svoj nuklearni program "vrata u kutiju". Glavni fokus JCPOA bila je iranska proizvodnja obogaćenog uranijuma, koji se naširoko koristi kao gorivo za nuklearne elektrane, ali se također može https://www.phillip-island-accommodation.com/newad.php?step=6 koristiti u nuklearnom oružju.


Iran je pristao na https://www.diigo.com/user/harryjuriya ograničenja količine materijala koju bi mogao skladištiti; nivo čistoće; broj i vrsta mašina za centrifugiranje koje se mogu koristiti za obogaćivanje; i lokacije na kojima bi se to moglo održati. Počela je postupno kršiti ta ograničenja 2019. u znak odmazde za sankcije koje je ponovo uveo gospodin Trump, koji je nazvao JCPOA "defektnim u svojoj srži" i želio natjerati iranske https://app.photobucket.com/u/harryjuriya/a/defc9186-e57f-41ad-a96f-6bab36cc427b/p/455e275b-7c32-4622-b94a-f1063cde2ba5 lidere da pregovaraju o zamjeni.


Iran je sada nagomilao https://www.instructables.com/member/harryjuriya/?cb=1638182436 zalihe obogaćenog uranijuma koje su mnogo puta veće od dozvoljenog, uključujući i neke čistoće od 60% - kratak tehnički korak od 90% potrebnih za izradu oružja. Takođe je instalirao stotine naprednih centrifuga; nastavljeno obogaćivanje u prethodno preuređenom podzemnom objektu; i preduzeli korake za proizvodnju metala obogaćenog uranijuma, koji je ključni materijal u nuklearnim bombama. Inspektorima Međunarodne agencije https://www.crunchyroll.com/user/harryjuriya za atomsku energiju također je značajno ograničen pristup iranskim nuklearnim postrojenjima.


Muzika raspoloženja https://500px.com/p/harryjuriya?view=photos koja okružuje ove razgovore nije sjajna. Nova iranska vlada odugovlačila se, pa joj je trebalo skoro šest mjeseci da se vrati u Beč. Dolazi na sto prepun novih, maksimalističkih https://www.alltrails.com/members/harry-juriya?edit_success=true zahtjeva. Neće govoriti o svojim nuklearnim aktivnostima, kaže Iran. Ovi razgovori bi trebali biti sve o američkom ukidanju sankcija. Svi oni. Odmah. Provjerljivo. Uz garancije da se buduća američka vlada neće https://www.aeriagames.com/user/harryjuriya/ povući iz sporazuma.


SAD i druge potpisnice originalnog nuklearnog sporazuma zauzvrat zahtijevaju da se razgovori nastave tamo gdje su stali u junu, kada su obje strane izrazile uvjerenje da je sporazum moguć. A ako ne, ako Iran odbije da govori o svom ubrzanom nuklearnom programu, onda američke diplomate govore o "drugim opcijama", "drugim alatima" za sprečavanje Irana da dobije nuklearno oružje - eufemizam koji dozvoljava Izraelu da pokrene vojne ili sajber napade na Iran objekata.


Suština je da zapadne sile još ne znaju namjere ove nove vlade u Teheranu: da li je ozbiljna u pregovorima o dogovoru i dogovoru o kompromisima koji bi bili neophodni? Ili se radi o igranju vremena da se obogati još uranijuma, koji bi se potencijalno mogao koristiti u nuklearnom oružju za koje Iran tvrdi da ne želi? Mnogo zavisi od odgovora na to pitanje. Ovi razgovori bi mogli potrajati još neko vrijeme, a za sada u Beču ima više snijega na terenu nego optimizma.

For more:

https://politikezarazvoj.blogspot.com/2021/11/suenje-ghislaine-maxwell-za-trgovinu.html

https://turistickekompanijenadajusejacanju.blogspot.com/2021/11/covid-holandska-policija-uhapsila.html

https://gretathunbergsvetlani.blogspot.com/2021/11/bjegunac-iz-sjeverne-koreje-zarobljen.html


Comments

Popular posts from this blog

Kraljica Barbadosa - ali samo za jedan posljednji dan

Švicarski glasaju o ukidanju ograničenja dok broj slučajeva raste